15. mai 2017 ble majoriteten av aksjene i det norske selskapet Hypoxic Technologies AS kjøpt av det tyske industrikonsernet WAGNER Group GmbH. WAGNER Group er i likhet med Hypoxic Technologies et selskap spesialisert innen området brannsikring med inertluft, med sin OxyReduct® teknologi. Hypoxic Technologies AS vil fremover forhandle WAGNER`s OxyReduct® teknologi i det Skandinaviske markedet. Sammen med WAGNER Group vil selskapet også utvide porteføljen innen brann- og røykdeteksjon (TITANUS®) og slukkesystemer (FirExting).

Les mer om dette i pressemeldingen "Expanding in Scandinavia"

Oksygenreduksjonssystemer beskytter uerstattelige verdier og kritisk infrastruktur.

Fire protection for different industries

OxyReduct® for aktiv brannsikring

Oksygenreduksjon er den ideelle løsningen for aktiv brannsikring. Prinsippet er basert på det faktum at utviklingen av en brann er avhengig av både varme, brennbart materiale og oksygen. Om tilgjengelig oksygen reduseres vil dette forhindre at en brann kan utvikle seg. Det er dette prinsippiet OxyReduct®-teknologien utnytter.

Mens konvensjonelle brannsikringssytemer aktiveres først etter at en brann er detektert er OxyReduct® alltid på for å sikre maksimal sikkerhet. Det sertifiserte brannsikringssytemet OxyReduct® tilfører luft med lavere oksygeninnhold inn i den beskyttede sonen. Dette resulterer i at oksygennivået vedvarende senkes under antenningsgrensen for materialene i det beskyttede området. Med denne langsiktige løsningen unngår våre kunder økonomisk tap, tap av uerstattelige verdier samt nedetid av kritisk infrastruktur som vanligvis er konsekvensene av en brann. 


WAGNER Group som profesjonell partner

Fordeler

 • Internasjonalt
  WAGNER Group tilbyr sin ekspertise verden over via egne datterselskaper og partnere.
 • Erfaring
  Hypoxic Technologies vil fremover profitere på tilgang til bred erfaring og internasjonal spisskompetanse innen brannsikringsløsninger.
 • Fagfelt
  Internasjonalt er WAGNER ledende innen fagfeltet brannsikring. Det Skandinaviske markedet vil gjennom dette få tilgang til høy kompetanse.
 • WAGNER FOU
  Hypoxic Technologies vil fremover dra stor nytte av tilgang til WAGNERS mangeårige arbeid inne FOU.
 • Skreddersøm
  WAGNERS brede produktportefølje muliggjør skreddersydde løsninger for alle kunder basert på deres spesifikke behov og ønsker om optimal brannsikring.
Hypoxic Technologies AS and WAGNER Group managing board

For kontakt i Skandinavia

Kontakt

Hypoxic Technologies AS
Neptunveien 6

N-7652 Verdal

Tel. +47 48 32 30 00

post@wagner-no.com

Eivind Elnan (Daglig leder)
Eivind Elnan (Daglig leder)
Jon Olav Vikan (Teknisk leder)
Jon Olav Vikan (Teknisk leder)

Hvem er WAGNER Group?

WAGNER Group er en etablert international aktør og innovativ tilbyder av brannsikringsløsninger og -systemer. Med mer enn 525 ansatte og en omsetning på 85 Mill EUR i 2016 er selskapet i stadig vekst og Hypoxic Technologies er en viktig del av denne ekspansjonen.

Felles referanser

WAGNER Referenzkunde British Library
Referenzlösung EDNA - Brandschutz in Tiefkühllager