Welcome to WAGNER

The default language for your present location is .
Do you want to change the language?

Continue with

W dniu wczorajszym Werner Wagner został wyróżniony na Uniwersytecie Gottfrieda Wilhelma Leibniza w Hanowerze jako „Rodzinny przedsiębiorca roku 2016”

28/01/2016

Werner Wagner jest „Rodzinnym przedsiębiorcą roku 2016”. Nagrodą tą stowarzyszenia rodzinnych i młodych przedsiębiorców wyróżnili szczególne osiągnięcia prezesa firmy WAGNER Group GmbH wyspecjalizowanej w ochronie przeciwpożarowej w zakresie przedsiębiorczości. Werner Wagner przyjął wczoraj wieczorem wyróżnienie w obecności 400 gości zgromadzonych na dziedzińcu Uniwersytetu Gottfrieda Wilhelma Leibniza w Hanowerze.

„Ze swoim doświadczeniem i dążeniem badawczym w zakresie innowacyjnych systemów ochrony przeciwpożarowej Werner Wagner daje przedsiębiorcom na całym świecie ważną część bezpieczeństwa” podkreślił Kay Uplegger, regionalny przewodniczący Stowarzyszenia Przedsiębiorców Rodzinnych w swoim laudatio.

Do tej pochwały przyłączył się również prof. dr. habil. n. med. Thomas Küpper z uczelni technicznej Rheinisch-Westfälischen Technischen Hochschule (RWTH) w Akwizgranie: „Z ambitnym a czasem wręcz walecznym zaangażowaniem Werner Wagner lobbuje i w miarodajny sposób współtworzy normy i dyrektywy. Jego dążenie do perfekcji i upór umożliwiły liczne innowacje na rynku ochrony przeciwpożarowej, których braku nie można sobie dzisiaj już wyobrazić. Dzięki jego prostolinijności, niezawodności i uczciwości jest bardzo wysoko ceniony przez kolegów, klientów i kooperantów.”

Firma WAGNER oznacza od 1976 r. innowacyjne rozwiązania ochrony przeciwpożarowej. Inżynier Werner Wagner założył swoje przedsiębiorstwo w miejscowości Winsen nad rzeką Aller, cztery lata później firma przeniosła się do miejscowości Langenhagen. Od samego początku firma WAGNER wykonuje pionierską pracę: Po wielkim zleceniu na instalację monitoringu zewnętrznego przyszło kolejne specjalne zlecenie: Konstrukcja systemie wczesnego wykrywaniu pożaru do monitoringu serwerów w centrum obliczeniowym – klient przeżył wcześniej pożar i chciał uniknąć powtórki. Już wkrótce projektanci zaprezentują pierwsze zasysające czujki dymu do wczesnego wykrywaniu pożaru. Wprowadzenie azotu jako środka gaśniczego i jako technologii aktywnego zapobiegania pożarom oznacza dalsze punkty na drodze do stania się światowym liderem kompleksowej ochrony przeciwpożarowej. Obecnie w 20 zakładach na całym świecie dla firmy WAGNER pracuje 500 pracowników. Od 1996 r. Werner Wagner prowadzi przedsiębiorstwo wspólnie ze swoim synem Torstenem Wagnerem. „Naszym najwyższym celem jest ochrona naszych klientów przed skutkami pożaru” wyjaśnia starszy szef firmy. „Jesteśmy zobowiązani wobec ludzi i stale sprawdzamy nasze rozwiązania, usługi i procesy dla jeszcze większego bezpieczeństwa. Wyróżnienie i związane z tym uznanie naszej filozofii cieszy nas w związku z tym w szczególny sposób.”

Co roku stowarzyszenia Przedsiębiorców Rodzinnych i Młodych Przedsiębiorców wyróżniają rodzinne przedsiębiorstwo prowadzone przez właściciela w okolicy Hanoweru za dużą przedsiębiorczość, kierowanie zorientowane na pracowników i zaangażowanie społeczne. Nagroda ta jest przyznawana pod patronatem Ministra Gospodarki Dolnej Saksonii przy wsparciu Uniwersytetu Gottfrieda Wilhelma Leibniza w Hanowerze.